Дводелни импланти со root-form завртка со активен навој. Погодни за една или повеќе реставрации со одложено или веднаш поставување на имплантот во горната и долната вилица во сите видови на коскено ткиво.

Имплантот може да се постави со флап или без флап. Имплантот може да се постави веднаш по вадење на заб, се додека постои доволно коскено ткиво вертикално и хоризонтално.

Протетски решенија

Разновидност на протетски решенија
од прицврстување со цементирање до CAD-CAM
повеќеделни компоненти со навојно прицврсување

Конусна врска

помеѓу имплантот и абатментот
создава цврст и сигурен простор
за сите протетски решенија

Површина

HA/TCP е користен како медиум за пескарење со подоцнежно јеткање
за чистење на површината и за постигнување на
оптимална површинска микро-топографија

Dental implant Rootform

rootform dental implant cover screw
rootform dental implant cover screw

Покривна завртка

e 0.8 mm над нивото на имплантот за поудобно поставување на имплантите. Изработени се од
Ti6Al4V материјал со полирана површина и елоксирани(анодизирани) во зелена боја.

Комбиниран навој

Комбинацијата од M, U и микронавој

Class leading surface purity
according to SEM surface analyses
“Quality evaluation of 120 sterile-packed implants”

Секој имплант се доставува во стерилен пакет со мултифункционален носач,  дво-компонентен држач и покривна завртка.

 

Етикетата на пакувањето се состои од три налепници кои се одлепуваат , за клиничка документација и пасош на имплантот.

box
package

Пластиковый держатель

Поставување на покривната завртка

Двокомпонентен пластичен држач

за почетно вметнување на имплант.
Горниот дел може да биде отстранет ако пристапот е ограничен

dental implant instruments - plastic holder

Dental implant multifunctional holder CRE

Мултифункционален носач

се користи со алат за вметнување со надворешна ITE платформа.
Максимален вртежен момент – 40 Ncm.
Може да се користи како:
• привремен абатмент
• отворен / затворен пренос на отпечаток
• заздравувачки абатмент.
Полиран и елоксиран во зелена боја.

Rootform големини

rootform

D

A

Ø 3.0 mm

Ø 3.5 mm

Ø 3.8 mm

Ø 4.2 mm

Ø 4.8 mm

Ø 5.5 mm

L 6mm

d

S

a

R3506

3.42 mm

84.6 mm2

24°

R3806

3.72 mm

92.5 mm2

28°

R4206

4.12 mm

106.0 mm2

26.50°

R4806

4.12 mm

111.1 mm2

29°

R5506

4.82 mm

137.2 mm2

29°

L 8mm

d

S

a

R3508

3.38 mm

111,1 mm2

20°

R3808

3.68 mm

127.8 mm2

21.20°

R4208

3.48 mm

125 mm2

21.20°

R4808

4.08 mm

147.2 mm2

23.60°

R5508

4.78 mm

177.2 mm2

23.60°

L 10mm

d

S

a

R3010

2.82 mm

112.8 mm2

14°

R3510

3.31 mm

137.3 mm2

21°

R3810

3.61 mm

159.2 mm2

15.40°

R4210

3.41 mm

154.1 mm2

15.40°

R4810

4.01 mm

182.2 mm2

17°

R5510

4.71 mm

219.8 mm2

17°

L 12mm

d

S

a

R3012

2.68 mm

135.4 mm2

9.76°

R3512

3.25 mm

163.8 mm2

16.60°

R3812

3.55 mm

189.7 mm2

12.20°

R4212

3.35 mm

182 mm2

12.20°

R4812

3.95 mm

217.2 mm2

13.60°

R5512

4.65 mm

262.9 mm2

13.60°

L 14mm

d

S

a

R3014

2.54 mm

157.4 mm2

7.47°

R3514

3.18 mm

3.42 mm

188.4 mm2

13.80°

R3814

3.48 mm

220.4 mm2

10.20°

R4214

3.28 mm

209.4 mm2

9.80°

R4814

3.88 mm

243.5 mm2

11.40°

R5514

4.58 mm

304.4 mm2

11.40°

L 16mm

d

S

a

R3016

2.40 mm

176.9 mm2

6.05°

R3516

3.11 mm

213.11 mm2

12°

R3816

3.41 mm

242 mm2

R4216

3.21 mm

234.1 mm2

9.80°

R4816

3.81 mm

284.7 mm2

9.80°

R5516

4.51 mm

346.2 mm2

9.80°

open-dental-comunity

  • Одлична примарна стабилност во сите видови на коски
  • Активен само-нарежувачки навој
  • Сигурна навојна врска имплант / абатмент