Политика за приватност

Политиката на приватност ги опишува нашето собирање, употреба, откривање, задржување и заштита на Вашите лични податоци. Тоа се однесува на било која веб страница на Trate AG каде што се појавува оваа политика на приватност , како и на било кои апликации, услуги или алатки ( збирно “Услуги”) на Trate AG каде што оваа политика на приватност се појавува, без оглед на тоа како можете да пристапите или да ги користите, вклучувајќи и преку мобилни уреди.
Со посета на нашата веб страница https://trate.com ( “Веб-страница”) и / или да регистрирате сметка кај нас, Вие ги прифаќате овие услови ( “Услови”) и се согласувате со нашето собирање, употреба, откривање, задржување и заштита на вашите лични податоци како што е опишано во овие услови. Ако не ни ги обезбедите информациите што ги бараме, ние нема да бидеме во можност да Ви ги обезбедиме сите наши услуги. Ве молиме прочитајте ги условите внимателно. Trate AG може да ги ажурира условите во секое време и без да Ве предупреди.
Собирање лични информации
Лични податоци се сите податоци кои овозможуваат ваша лична идентификација, на пример Вашето име, адреса, телефонски број или e-mail адреса ( “Лични податоци”). Личните информации само се собираат, обработуваат или користат од наша страна ако тоа е дозволено со закон или ако вие сте дале претходна согласност.

Ние ги користиме личните информации кои ги собираме за: создавање и подобрување на нашите услуги, да Ве обезбедиме со лично искуство на нашите сајтови (особено нудејќи Ви услуги и предмети што може да Ви се допаднат), за да Ве контактираме за Вашата сметка и нашите услуги, да Ви обезбедиме кориснички услуги, да Ви обезбедиме персонализирано рекламирање и маркетинг, како и за откривање, спречување, ублажување и разоткривање на измама или незаконски активности. Собирање, обработка или користење на Вашите лични информации се користат особено за следниве цели:
• Регистрација за онлајн трговија и нарачки преку интернет
• Барање за контакт
• Онлајн апликации
• Обезбедување,подобрување и персонализирање на нашите услуги
• Обезбедување на пристап и користење на нашите услуги.
• Да Ви понудиме содржина која вклучува предмети и услуги кои може да Ви се допаднат.
• Да се зачуваат трагите на Вашата купувачка кошница.
• Да Ви даде пристап до Вашата историја на купување, информации за сметката и други функции
• Прилагодување, мерење и подобрување на нашите услуги
• Обезбедување на други услуги побарани од Вас опишани при собирањето на информации
• Ние може да ги користиме информациите за гео-локацијата за да Ви овозможиме услуги базирани на локација (како што се рекламирање, резултати од пребарување и други персонализирани содржини)

Ако при Вашата онлајн регистрација или нарачка ни дадете дополнителна согласност, ние исто така ќе ги користиме Вашите онлајн информации за анализа на клиентите, споредување и рекламирање по пат на пишување е-маил до Вас.

Информациите што ги собираме, надвор од Интернет , ќе се користат за обработка на вашите нарачки и барања, за анализа на клиентите, споредувања и рекламирање со пишување е-маил без дополнителна согласност од Вас. Нашите клиенти, исто така, ќе бидат информирани за нашите производи, услуги, како и за истражувања на задоволството на клиентите и за настани преку е-маил.

Откривање на безбедноста на информациите

Trate AG ќе спроведе соодветни технички и организациски мерки за заштита на личните податоци од случајно или незаконско уништување или случајно губење, преправање, неовластено откривање или пристап на трети страни надвор од компанијата Trate AG и против други незаконски форми на обработка. Овие мерки, ќе бидат имплементирани од страна на секој процесор на вашите лични информации во согласност со оваа Политика на приватност. Предмет на Вашата согласност за откривање, Trate AG ќе ги откриете вашите лични информации на тие трети лица само ако е потребно со закон или за регулаторни цели. Сепак, Вие прифаќате и се согласувате дека Trate AG може да го користат и / или ги откриете вашите лични информации во Trate AG утврди дека е неопходно таквата употреба и / или објавување во согласност со судски процес, за спроведување на условите или заштита на правата, сопственоста и личната безбедност на Trate AG, вработените, корисниците на веб-страница, или јавноста.

Безбедност и сигурност при исплати

TRATE AG овозможува безбедно и лесно онлајн плаќање. Сите информации се заштитени со користење на Secure Sockets Layer (SSL) технологија за секој пренос што го заштитува влезот на информации. За сите купувања направени преку кредитна картичка или алтернативни директни плаќања мора да се користи SSL овозможен пребарувач. Користењето на SSL овозможени пребарувачи ја подобрува заштитата на лични и информации за кредитна картичка додека трае пренесот преку интернет. Внесените лични информации (како на пример детали на сметка, мобилен број, број на кредитна картичка или лозинка) и онлајн порачката, TRATE AG ги енкриптира тие информации со користење на Secure Socket Layer (SSL) технологија која е одобрен индустриски стандард.
Поради безбедносни причини TRATE AG не ги задржува или складира информациите за кредитна картичка кои што се користат само за да се заврши безбедната трансакција. Бројот на кредитна картичка и други лични информации нема да се чуваат по завршувањето на трансакцијата за да се обезбеди заштита на информациите за кредитна картичка.

Линкови и веб-сајтови на трети страни

Овој веб-сајт може да вклучува линкови до веб-сајтови на трети лица, кои се целосно надвор од контрола на Trate AG. Оваа Политика на приватност се однесува само за овој Вебсајт и Trate AG не е одговорен за Политиката на приватност на трети страни.

Авторски права и известување за заштитена марка
Овој веб-сајт е во сопственост и управуван од страна Trate AG. Освен ако не е поинаку наведено, сите материјали што се појавуваат на овој сајт, вклучувајќи го и текстот, веб дизајнот, логоа, графики, икони и слики, како и нивниот избор, составувањето и уредувањето, се во сопственост на Trate AG. Сите видео клипови се во сопственост на Trate AG или на нивни овластени добавувачи на содржини. Можете да ја користите содржината на овој веб-сајт само за целите на купување на овој веб-сајт и за ниедна друга цел. Нема материјали од овој веб-сајт што можат да бидат копирани, модифицирани, реиздавани, подигнати, испратени, пренесувани или дистрибуирани во каква било форма или на било кој начин без претходна писмена дозвола од Trate AG. Сите права кои не се доделени овде се задржани. Секое неовластено користење на материјали кои се појавуваат на овој веб-сајт може да ги прекрши авторските права, заштитената марка и други закони и би можело да резултира со кривични или граѓански казни.
Trate.com употреба на колачиња (cookies)
Посетувањето на www.trate.com со вашите поставувања на прелистувачот прилагодени да прифаќаат колачиња ни кажува дека сакате да користите Trate AG производи и услуги и дека се согласувате со користење на колачиња и други технологии за да ги обезбеди за Вас како што е опишано во ова известување и во нашата Политика на приватност

Колачиња и како ние ги користиме

Колачињата се алфанумерички идентификатори кои ги префрлуваме на хард дискот од Вашиот компјутер преку Вашиот веб прелистувач за да им овозможат на нашите системи да го препознае Вашиот прелистувач за целите на:

• Ваша идентификација кога ќе се пријавите на нашиот сајт.
• Надгледување на предмети зачувани во Вашата шопинг кошничка.
• Спроведување на истражување и дијагностика за подобрување на Trate AG веб содржина, производи и услуги.
• Спречување на измамнички активности.
• Подобрување на сигурноста.
• Реализација на содржина, вклучувајќи рекламирање, релевантни за вашите интереси на trate.com и за сајтови од трети лица.
• Користење аналитички алатки за да се разберат статистичките модели во веб-страницата

Колачињата ја прават Вашата употреба на овој сајт полесна, Ви овозможуваат да се поврати претходно користена купувачка кошничка и ни помогаат да одржиме сигурен сајт. Вие нема да бидете во можност да купувате на нашиот сајт без Вашиот интернет пребарувач да прифаќа колачиња.

Колачиња и подесувања на прелистувачот

Менито за помош на лентата со мени на повеќето пребарувачи ќе ви каже како да се спречи Вашиот прелистувач од прием на нови колачиња, како да ве извести интернет пребарувачот кога ќе примите нови колачиња и како да ги оневозможите колачињата заедно. Покрај тоа, можете да ги исклучите или избришете слични податоци кои се користат како додатоци од страна на прелистувачот, како Флеш колачиња, со менување на поставувањата на додатокот или со посета на веб-сајтот на производителот.

Интернет рекламирање

Ние работиме со внимателно одбрани и надгледувани добавувачи кои исто така може да постават колачиња за време на Вашата посета која се користи за целите на повторна реклама – со други зборови за да ви покажеме различни производи и услуги врз основа на она за што изгледа дека сте заинтересирани.

Контакт
Во случај на прашања, грижи или коментари во врска со оваа Политика на приватност и пристап до Вашите лични податоци од страна на Trate AG ве молиме контактирајте не на info@trate.com

Владејачкото право
Овие Услови ќе бидат регулирани од страна на Швајцарското материјално право, со исклучување на меѓународен конфликт на законските одредби од истите и со исклучување на Конвенцијата на Обединетите Нации за договорите за меѓународна продажба на стоки (CISG). Местото на надлежност за сите спорови кои произлегуваат од Вашата употреба на веб-страница треба да биде седиште на Trate AG услуги во Бах, Швајцарија. Сепак, Trate AG исто така може да преземе правни мерки против Вас во Вашето место на бизнис.